Velkomstfest: Lær å lage disse invitasjonene


 

Dette trenger du:

 • Ark
 • Muligens teip
 • Pappark 
 • Passer
 • Linjal 
 • Blyant/penn
 • Saks
 1. Det første som må gjøres er å lage en mal. Når den er laget er det veldig enkelt å klippe etter den. Jeg trenger et litt stort kvadrat for å få plass til all informasjonen som skal være på invitasjonen, så for å lage malen måtte jeg teipe sammen to A4 ark. 
 2. Tegn så en rett strek med en linjal. Det spiller ingen rolle hvor lang den er, så lenge den er lengre enn sidene på kvadratet. 
 3. Marker et punkt på streken. Kall det gjerne punkt A, det gjør det hele mer oversiktlig. 
 4. Sett passeren på punkt A og marker to punkt på streken. Det er spiller ingen rolle hvor mange cm unna punktet merkene er, så lenge det er like mange cm unna på begge sidene. 
 5. Passeren skal så settes på hvert av de merkene etter tur og lage nye merker. Se for deg at du tegner en sirkel rundt begge merkene. 
   
 6. Nå har du lagd to krysninger, en over og en under punkt A. Når du da tegner en strek som treffer alle disse punktene (med linjal, gjerne) , vil du ha lagd en rett vinkel på 90 grader. 
   
 7. Da skal det mest innviklete være over, det neste er ganske enkelt. Mål med linjalen fra punkt A hvor mange cm du ønsker at sidene i kvadratet skal ha. Jeg brukte 14 cm. Dette blir punkt B. Gjør det samme med streken som går loddrett fra punkt A. Dette blir punkt D. 
   
 8. Mål antall cm (i dette tilfellet: 14 cm) med passeren. Sett passeren i punkt B og tegn en strek ca der hvor siste hjørne blir. Gjør det samme fra punkt D. Der hvor disse strekene krysser blir til punkt C. Tegn en strek fra punkt C til punkt D og en strek fra punkt C til punkt B. 
 9. Nå har du lagd et kvadrat. Det neste blir å finne midten av sidene. Det gjør du ganske enkelt ved å måle halvparten av antall cm (i dette tilfellet: 7 cm) og markere på hver side. 
   
 10. Sett passeren på punktet i midten og tegnespissen på hjørnet av firkanten. Tegn en halvsirkel. Gjør det samme på hver side. 
   
 11. Klipp ut den fullstendige malen!

   

Det ble kanskje en litt for detaljert beskrivelse. Jeg håper at den ikke blir for forvirrende, og at bildene gjør litt opp for matematikken i dette, haha. 

Det kan være en fordel å tegne med en blyant når du tegner rundt malen, slik at du kan viske ut strekene etter at du har klipt. 

Det siste som skal gjøres er å brette halvsirklene og legge inn et kort, et bilde eller hva det måtte være. Jeg har laget egne kort med selve invitasjonen, som jeg legger inni. 

Én kommentar Skjul

Camilla

13.02.2017 kl.22:15

Godt tips!

Skriv en ny kommentar

hits