Skal vi ha en til baby?


 

Oline Viola er et sjarmtroll uten like, og det uten tvil det beste som har hendt meg. Jeg trives ubeskrivelig godt i denne tilværelsen og ingen rolle vil noen gang slå mammarollen. Jeg kjenner meg så utrolig privilegert som har fått lov til å gå gravid, kjenne spark og bevegelser i flere måneder, for ikke å snakke om å få bli mamma. Ikke alle får det, dessverre. Jeg har bare vært mamma i to, nesten tre måneder, men jeg kan med handa på hjerte si at jeg elsker det. Denne nyfødt tiden er så dyrebar, og tanken på å ikke få oppleve det igjen er veldig skummel. Derfor er ikke tanken på en til baby så veldig fjern, i alle fall ikke for meg. 

Oline Viola var ikke planlagt, men nå som hun er her kan jeg ikke se for meg en verden, ei et liv, uten henne. Det samme vil jeg nok føle om vi får et eller flere barn lenger fram i tid. Jeg tenker masse på om vi skal ha flere barn og når. Oline Viola er født, og hun blir eldre for hver dag som går. Spørsmålet om hvor mange år vi vil ha mellom barna gnager meg i bakhodet, så og si hele tiden. Joakim har bursdag i april, jeg i Oktober og Oline Viola i november. Derfor vil jeg at et eventuelt neste barn skal ha bursdag en gang på sommeren. 


 

Om vi skal være så pirkete å planlegge når på året vi ønsker å få barn, må vi ganske enkelt planlegge når på året vi skal prøve å bli gravide. En fødsel på sommeren tilsier at man må prøve å bli gravide om høsten. Og da tenker jeg på at om vi prøver til høsten så vil det bli 1,5-2 år mellom Oline Viola og nestemann. Men om vi ikke er klare for å bli gravide i høst og få et barn til neste sommer, "må" vi vente til høsten 2018 med å bli gravide, slik at barnet blir født sommeren 2019. Da vil det bli nesten tre år mellom Oline Viola og nr to. Vi kan også vente mange år, men jeg tror ikke jeg vil vente så lenge. 

Nå vet jeg ikke om vi skal ha flere barn, for man skal jo være to om å få barn, og jeg alene kan ikke ta en slik avgjørelse. Om Joakim også vil ha flere barn en gang, er det supert. Men det er på ingen måte mulig for meg å si når vi eventuelt skal få neste, nå. Jeg aner ikke hvor mange år mellom barna som er ønskelig, det ligger jo så mange meninger om akkurat dette ute på nettet, at jeg omtrent kan lese meg i hjel. Jeg regner med at det er fordeler og ulemper uansett om det er to eller fem år i mellom barna, og at det ikke er noe galt i å ta ting litt som det kommer. Jeg håper i alle fall ikke at det er noe galt i det, for denne undringen gjør meg nærmest gal. 

Én kommentar Skjul

Dazzy

16.02.2017 kl.10:43

Gud så skjønn!

Skriv en ny kommentar

hits