Svar på spørsmål #1

Jeg har delt opp spørsmålsrunden, så svarene kommer i to innlegg. Om du ikke får svar på det du lurer på nå, kommer svaret i neste runde. 


 

Føler du at du blir sett ned på siden du er blitt mamma i så ung alder?

Nei, slettes ikke. Jeg har et veldig stort og godt nettverk som består av ekte venner. De snudde aldri ryggen til meg når jeg ble gravid, og har aldri sluttet å inkludere meg. Familien min har alltid respektert meg, og jeg har om mulig fått enda mer respekt av de etter at jeg ble gravid og mamma. Jeg tror blant annet at besteforeldrene mine ble oppriktig stolt og glad når de skjønte at det aldri var et spørsmål om jeg kom til å beholde det lille barnet i magen. Jeg har heller aldri fått høre at jeg er noen dårlig mor, eller mindre verd enn noen andre, så nei, jeg føler ikke at jeg blir sett ned på. Heller tvert i mot. 

Hvem er din største inspirasjonskilde?

Mammaen min. Jeg respekterer henne, og elsker henne ubeskrivelig masse. Hun har oppdratt med til å bli den jeg er i dag, samtidig som hun behandler meg som sin beste venninne. Jeg har alltid følt meg fem år eldre enn det jeg er, og oppført meg deretter, akkurat fordi jeg ble behandlet slik. Ikke misforstå meg, jeg respekterer og elsker pappaen min akkurat like mye som mammaen min, men jeg kan aldri bli en pappa. Jeg er en mamma og håper med hele mitt hjerte at jeg kan bli en like god mamma for Oline Viola, som det min mamma er for meg. 


I bestemors fang ♥♥

Hvordan har du det nå?

Jeg har det veldig bra. Jeg elsker å være mamma og jeg elsker å være hjemme med henne hver dag. Jeg elsker å skrive på bloggen, og føler at jeg endelig gjør noe jeg trives med. Jeg håper at jeg en dag kan leve av å skrive, kanskje blogg, kanskje bøker. Det har alltid vært en stor lidenskap for meg. Det eneste jeg føler at jeg mangler er tid med Joakim. Jeg skulle ønske det var flere timer i døgnet, fordi jeg synes det er veldig kjedelig at han ikke er med oss så mye, ettersom han er på jobb store tider av døgnet. 


Hvordan er det å være mamma ?

Å være mamma betyr for meg å sette noen andre sine behov foran sine egne. Det er som å ikke bry seg lenger om man er full av oppkast, gulp eller bæsj, for å trøste denne lille babyen er plutselig ens livs største oppgave. Man gjør det med glede og føler seg takknemlig for å få lov til å trøste og være den som er i stand til å hjelpe. 

Som mamma blir man ruset på stolthet, lykke og kjærlighet hele tiden. 

Kos møtes du å Joakim å kess ble dåk sammen (har hørt på måte historien før)

Vi ble kjent først når vi begynte i samme klasse på ungdomsskolen. Vi var veldig gode venner i åttende og niende før vi i tiende begynte å bli mer enn venner. I nesten ett år flørtet vi uten å innrømme at vi likte hverandre. Det var ganske åpenbart for alle andre uten om oss selv, da vi praktisk talt aldri var adskilt. Etter hvert som vi innrømmet at vi hadde følelser for hverandre ble vi sammen.

Hva er din største drøm?

Min største drøm er å drive en donut-cafe i Trondheim og skrive på bloggen ved siden av. Eventuelt har jeg veldig lyst til å bli forfatter. Jeg har dessverre ikke helt troen på meg selv.Hvor ser du deg selv om 5 år?

Det har jeg faktisk aldri tenkt over før. Jeg er veldig sånn at jeg tar ting som de kommer. Jeg håper dog at jeg fortsatt er like lykkelig som jeg er i dag, at jeg fortsatt er sammen med Joakim. Oline Viola kommer til å gå sitt siste år i barnehagen før hun begynner på skole til høsten. Kanskje har hun fått en lillebror eller lillesøster. Jeg håper at jeg har en jobb jeg trives i, og at jeg er ferdig med den utdanningen jeg skal gjennom. 

Er selv gravid, og lurer på hvilke økonomiske tilbud du utnyttet deg av? Engangsstønad eller har du opparbeidet deg foreldrepenger? Synes det der er så vanskelig å finne ut av🙈

Jeg gikk på videregående når jeg ble gravid, så jeg hadde ikke opparbeidet meg rett til foreldrepenger. Jeg søkte derfor om engangsstøtnad. Det kan man søke om etter graviditetsuke 26. I fjor var satsene på 46 000 kr, men i år har satsene steget til 61 120 kr. Hadde du epidural?

Nei, jeg hadde ikke epidural. Fødselen min varte i 3 timer. Når jeg kom inn på sykehuset hadde jeg 7 cm åpning, så epidural var ingen mulighet. Når jeg fikk vite at jeg var så langt inn i fødselen tenkte jeg uansett at jeg skulle klare de siste 3 cm uten smertestillende. 

Ingen kommentarer Skjul

Skriv en ny kommentar

hits