Oppskrift på sunn isJeg lovte jo å komme med oppskrift på isen jeg lagde meg for noen dager siden. Jeg har i det siste prøvd å erstatte noe av det søte med litt sunnere alternativer. Jeg synes det er viktig å ikke bli helt hysterisk når det kommer til slanking også videre og at det er mye bedre å gjøre små endringer i livsstilen om man ønsker å komme i bedre form. Jeg har ikke snakket noe om det her på bloggen, men det er vel heller ingen hemmelighet at jeg har måttet gjøre noen endringer etter at jeg la på meg 35 kg i svangerskapet. 

Det er likevel så utrolig viktig å ikke slanke seg når man ammer, og det er ekstremt viktig for meg å presisere! 

Jeg spiser nok mat, men har valgt å bytte ut min daglige sjokoladeplate med noen sunnere alternativer. Jeg har vært litt usikker på om jeg har skullet dele dette med dere, for jeg vil ikke det skal bli misforstått. Jeg har bestemt meg for å ikke bry meg om akkurat det og heller være til inspirasjon for dere. Jeg kan godt dele flere sunne alternativer med dere om det er interesse for det. :-) Her er i alle fall oppskriften på en sunn is, som like gjerne kan spises til lunsj som til dessert. ;-) 

  • 2 frosne bananer 
  • 3 ss gresk yoghurt eller mager vaniljekesam 
  • Noen ss vann 
  • Smakstilsetninger 

Frys biter av banan dagen helst, men noen timer i forvegen går sikkert også bra. "Mos" bananene i blender, tilsett bitte litt vann om gangen for å gi litt glid. Tilsett yoghurten eller kesamen og vipps så har du laget is! Det du har laget så langt er en litt flytende is med banansmak, men du trenger ikke stoppe der. Det som er så flott med denne iskremen er at det er bare kreativiteten som kan sette en stopper for valgmulighetene. Jeg selv tilsatte litt sjokolade og peanøttsmør, men man kan tilsette alt mulig rart. Nøtter, blåbær, mint, sjokoladepulver og masse annet. Håper det smaker!

 

2 kommentarer Skjul

elisebr

16.05.2017 kl.12:09

Så godt det så ut! :)
Marte Marie

16.05.2017 kl.12:59

elisebr: Takk!

Skriv en ny kommentar

hits